Olympia Werkvertrouwen
Wij geloven in de kracht van mensen. Dat iedereen werk moet kunnen doen waar hij of zij blij van wordt. Dat alle mensen hun eigen plek en rol hebben in de maatschappij. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie hebben daar wat meer hulp bij nodig. Wij zijn er, juist voor die mensen.
Dagelijks zijn circa 16.000 mensen bij onze opdrachtgevers aan het werk. Wij vinden het onze verantwoording iedereen die wil, te bemiddelen naar werk. Mensen voor wie dat vanzelfsprekend is, maar juist ook mensen die aan de zijlijn staan. Wij kijken naar iemands passie en vaardigheden en of deze passen bij waar de kracht van ons én van onze klanten ligt. Wij kennen onze klanten, begrijpen de bedrijfsprocessen en snappen wat er nodig is om mensen duurzaam uit te laten stromen.
Kandidaten verbinden wij met een werkgever waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarnaast laten wij kandidaten groeien in hun ontwikkeling en werk door hen functie gerelateerde trainingen en cursussen te laten volgen. Dit kan zijn het behalen van een heftruckcertificaat, maar ook een opleiding tot operator.
De kandidaat heeft hiermee meer kansen om de eigen arbeidsmarkpositie te versterken en de opdrachtgever heeft een beter geschoolde kandidaat.
Olympia kiest voor Maatschappelijk Ontwikkelend Ondernemen
We maken de keuze om samen met onze relaties te werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Als arbeidsbemiddelaar kun je namelijk makkelijk kiezen voor de korte termijnoplossing en je puur en alleen richten op het plaatsen van kandidaten bij opdrachtgevers. We zien om ons heen dat veel bureaus op deze manier transactiegericht werken. Ze sturen bijvoorbeeld op aantal plaatsingen of aantal klantbezoeken. Olympia kiest daar niet voor. Bij ons staan de mensen centraal. Wij richten ons als één van de weinigen meer op relaties en op de kwaliteit daarvan. We zijn voorloper bij het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt en we zorgen ervoor dat mensen die nu langs de zijlijn staan duurzaam in de werkende samenleving kunnen terugkeren.
Inclusieve werkgevers versterken elkaar
Zowel bij Social Return, Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) certificering en MVO (of MOO) beleid versterken inclusieve werkgevers elkaar. Gedeelde doelstellingen zorgen voor een zogenaamde ketenstimulering.
Bij PSO is dat bijvoorbeeld als volgt:
Directe bijdrage
Uitzendkrachten behorende tot de PSO doelgroepen, die wij bij u te werk stellen, tellen mee voor de directe bijdrage voor PSO.
Indirecte bijdrage
Omdat Olympia als organisatie geheel voor PSO is gecertificeerd tellen alle diensten die u van ons afneemt mee voor de indirecte bijdrage. Op die manier vergroot u de maatschappelijke impact!
Maatschappelijk ontwikkelend ondernemen en inclusief werkgeven
Onze werkwijze – kandidaten werven
Onderzoeken
Samen met u onderzoeken we de mogelijkheden voor instroom van medewerkers behorende tot de kwetsbare doelgroepen. Welke vacatures zijn beschikbaar?
Welke eisen worden daaraan gesteld? Welke doelgroepen passen daar het beste bij? Welke begeleiding kan er geboden worden?
Inclusief beleid
Belangrijk is dat de uitvoering inclusief beleid breed wordt gedragen. Daarom bespreken we niet enkel met Directie en HR managers de mogelijkheden
voor invulling van PSO of andere sociale en inclusieve doelstellingen, maar betrekken we hier ook de directe collega’s en teamleiders bij.
Werven
Werven van geschikte kandidaten doen wij op verschillende manieren en met diverse partners. Samen met UWV en gemeente, via een kandidatenplatform zoals HalloWerk, door het organiseren van speedmeets en gesprekken op locatie of middels partners zoals Shared Value coaching en re-integratie, Matchez, NLTraining of andere sociale initiatieven en organisaties in de regio.
Onze werkwijze - medewerkers ontwikkelen
Klaarstomen
- Gesprek van Betekenis
- Harver test voor testen van competenties en vaardigheden
- Gerichte en persoonlijke terugkoppeling
- Kennismaking bij uw bedrijf
- Introductie en start ontwikkel/opleidingstraject
Trainen
Als er geen ‘kant-en-klare’ kandidaten beschikbaar zijn voor de vacatures dan gaan wij hen gericht trainen en scholen zodat zij de juiste informatie, competenties en vaardigheden ontwikkelen.
- On-the-job
- Of voorschakeltraject
Samen met u en de opleider richten we het traject in zodat men goed voorbereid kan starten in de functie.
Doelen bepalen
Samen geven wij duurzaam vorm aan uw inclusieve doelstellingen. We kijken dus niet alleen naar wat er nu nodig is, maar ook wat er straks nodig is. Het uiteindelijke doel? Ontwikkeling en doorstroom binnen of buiten de organisatie.
Onze dienstverlening
Pre-scan PSO en aanvragen PSO certificering
- Waar staan jullie nu op de PSO ladder? Tevens ondersteuning bij het indienen van de PSO aanvraag.
Invullen SROI doelstelling
- Werven van flexkrachten behorende tot de SROI doelgroepen en administratieve ondersteuning.
Uitvoering inclusieve dienstverlening
- Werven, selecteren, begeleiden en ontwikkelen van flexkrachten.
- Administratieve ontzorging m.b.t. PSO en SROI registratie en administratie.
- Single point of contact voor uw inclusieve vraagstukken