Studiezalen en Olympia Werkvertrouwen zijn samen Winclusief
Stichting Studiezalen en Olympia Werkvertrouwen slaan de handen ineen om afgestudeerde deelnemers van Studiezalen te helpen aan werk, onder de naam Winclusief. In de zomer van 2022 is deze samenwerking van start gegaan. Ook de ouders van deze studenten worden begeleid naar passend werk.
Abdelhamid Idrissi: “We gaan naast de studenten en ouders staan en nemen hen mee om zelf de mogelijkheden te ontdekken op het gebied van ontwikkeling, opleiding, werk en toekomst. Het is meer dan alleen werk, het gaat ook om werkgeluk en het effect hiervan op hun directe omgeving. Door deze mensen kansen te bieden helpen we de wijk in de groene cijfers.”
“Werk en Inclusie, dat maakt Winclusief. En het mooie is dat hier het component Winnen in voorkomt, en dat is precies wat er gebeurt als je perspectief op de arbeidsmarkt groter wordt. Ik ben dan ook erg trots om aan de wieg te staan van dit maatschappelijke concept”, zegt Liesbeth Boot, Accountmanager Winclusief bij Olympia.
Een vacature hoeft niet leidend te zijn, laten we het samen laten werken voor iedereen.
Abdelhamid Idrissi, initiatiefnemer en oprichter Studiezalen en FRIS SupermarktZo ziet de samenwerking tussen Studiezalen en Olympia eruit
De lifecoaches van Studiezalen begeleiden de studenten en ouders en Olympia bemiddelt de afgestudeerde studenten en ouders van Studiezalen naar een baan. Iedereen krijgt een traject op maat, dat begint met een Gesprek van Betekenis. Liesbeth Boot: ‘Hierin kijken we naar wat iemand kán. Naar waar diegene talent voor heeft en leuk vindt. Waar kan iemand zich verder in ontwikkelen? En welke omgeving is het meest passend om dit talent tot uiting te laten komen? Met bijvoorbeeld een beroepskeuzetest geven we inzicht in waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen. We helpen vervolgens met het sollicitatieproces.’
‘Ook eenmaal aan het werk, blijven we begeleiden om hun ontwikkeling te volgen. Onze speciale flexbegeleiders ontwikkelen een relatie en gaan geregeld in gesprek om te vragen hoe het gaat, zowel persoonlijk als op het gebied van werk. En loopt het ergens niet fijn? Dan bieden we hulp. Of het nu gaat om financiële zorgen, korte vakgerichte trainingen of zelfs bemiddeling naar ander werk als dat beter past. Met name zijn we er om de groei, ontwikkeling en potentie te waarborgen. De gezinnen zullen begrijpen dat we ook een vangnet bieden, en dat geeft energie en voelt veilig,’ zegt Liesbeth Boot.
Krappe arbeidsmarkt kans voor maatschappelijk ondernemen
De grote krapte op de arbeidsmarkt van dit moment biedt kansen. Werkgevers staan er namelijk meer dan ooit voor open om anders te kijken naar talent. Of iemand nu lange tijd niet heeft deelgenomen aan de arbeidsmarkt of juist voor het eerst een baan zoekt. Vanuit deze samenwerking gaat Olympia in gesprek met de talenten van Studiezalen en werkgevers in de regio’s Amsterdam en de Zaanstad. Deze werkgevers geloven in kansengelijkheid en zijn bereid om verder te kijken dan de geijkte profielen. Ze bieden echte kansen, aan echte talenten. In combinatie met de toenemende interesse in maatschappelijk ondernemen, met name gericht op diversiteit en inclusie, creëren we zo mogelijkheden voor werkzoekenden én werkgevers. Mogelijkheden voor betekenisvol werk voor iedereen. Niet alleen nu, maar ook voor later.
Abdelhamid Idrissi: ‘Een vacature hoeft niet leidend te zijn, laten we het samen laten werken voor iedereen. Het is geweldig om nu al te horen hoe een bedrijf een vacature zo heeft aangepast dat de vrolijke en enthousaiste moeder volledig vol zelfvertrouwen in haar kracht zit’.